OBAVEŠTENJE: Kompletan tiraž priručnika “Treba znati” je rasprodat !!!

 

Treba znati  – prvi priručnik za trudnice i majke, osmišljen da tendencijom da pruži određeni stepen informisanosti iz oblasti trudnoće, porođaja i nege novorođene bebe.

Knjiga je namenjena svim devojkama koje planiraju trudnoću, trudnicama i porodiljama, pri čemu su zastupljene teme od početka trudnoće, promena u organizmu i na telu trudnice, nege u trudnoći do postporođajne nege majke i novorođenčeta. Napisana je jednostavnim i razumljivim rečnikom, sa naučno definisanim temama.

Osim prve knjige za trudnice i majke, vremenom su objavljeni i priručnici:

Treba znati još ponešto – priručnik u kojem je obrađena tematika perioda mesec dana pre i mesec dana nakon porođaja.

Namena pve knjige bila je da trudnici olakša poslednje dane trudnoće i nauči je da se pripremi za najvažniji dan u svom životu – dan kada će na svet doneti drugo živo biće. Dopunjene su informacije o pojavama karakterističnim za period novorođenčeta, počev od opreme za novorođenče, preko osobina novorođene bebe, razvoja pojedinih funkcija, pa do nege novorođenčeta, pojave najčešćih infekcija u tom periodu i sl.

Treba znati – od početka trudnoće do porođaja – priručnik koji objašnjava nejasne i složene pojmove, a koji se tiču trudnoće i perioda koji prethodi esenciji ljudskog bitisanja – materinstvu, kao i o promenama do kojih tada dolazi.

Kada se govori o promenama u trudnoći, u knjizi su pored vidljivih elemenata, predstavljeni i nevidljivi faktori koji zadaju brigu budućoj majci. Čitaoci će biti upoznati i sa savremenim testovima skrininga poremećaja kariotipa, kao i dijagnostičkim metodama u trudnoći i dr.

Najčešće nedoumice roditelja u prvoj godini života bebe – štivo koje sadrži odgovore na najčešće nedoumice i nejasnoće koje imaju roditelji.

Treba znati – prvih šest nedelja posle porođaja – najnoviji priručnik uz pomoć kojeg ćete se informisati o pojavama karakterističnim za period novorođenčeta, počev od osobina novorođenog deteta, razvoja pojedinih funkcija, pa do nege novorođenčeta i pojave najčešćih infekcija u prvih mesec i po dana (babinje), sve o oporavku majke posle porođaja, dojenju i još mnogo toga.

 

Uz pomoć ovih priručnika, moja vizija je da:

  • predstavim priručnike za trudnice sa temama od perioda začeća i saveta u vezi sa trudnoćom, porođajem, pa do saveta o postporođajnoj nezi majke i deteta u kućnim uslovima,
  • pored datih saveta u knjizi, ukoliko postoje dodatna pitanja, putem dvosmerne komunikacije između autora i posetilaca sajta, na relaciji medicinska sestra – lekar – pacijent (trudnica), kroz odgovore pružimo određene tačne i nadasve stručne informacije,
  • savetodavno iskažem značaj pravovremene informisanosti za porođaj i materinstvo,
  • pružim vam korisne informacije o najnovijim inovacijama iz oblasti medicine i medicinski testiranih i sertifikovanih proizvoda i preparata za negu trudnice i bebe,
  • na ovaj način, makar delom, svest trudnica, opterećenih strahom, bolom i mišlju o trudnoći, ishodu porođaja i zdravlju deteta, podignem na što veći nivo.

 

Slađana Crvenkov, viša medicinska sestra
(kontakt e-mail: trudnocaibeba@gmail.com)