” Dobru knjigu čini dobar čitalac.”
Ralph Waldo Emerson

 

 

Željka, buduća majka iz Beograda
Evo mojih utisaka o knjizi “Treba znati još ponešto” – sve pohvale Slađana Crvenkov ! Toliko detaljno i jednostavno napisana, ja je čitam i čitam…I čitam i vraćam se, pošto jednostavno imam potrebu da što više stvari zapamtim i naučim. Štreberka sam. Mnogo praktičnih saveta ima, dopada mi se što je pokrivena svaka opcija od onih najjednostavnijih tipa sterilizacija bejbi opreme u šerpi do onih koje iziskuju malo više para, tipa sterilizatori. Neke stvari iskusni ljudi jednostavno zaborave da vam kažu, a ovde je sve lepo objašnjeno, od početka porođaja pa do kupanja bebice, povijanja, dojenja…ma za neiskusna mame i tate, savršena knjiga.

Mnogo mi se dopadaju pitanja i odgovori na kraju knjige. Muž i ja smo zaključili da je knjigu pametnije imati pri ruci, u svako doba dana i noći, kao i da je cena knjige simbolična za ono što se u njoj nalazi. Koliko god čitali, nešto ćemo zaboraviti kad nas uhvati panika. Ali zato uzmemo knjigu, isčitamo i primenimo u praksi 🙂 Eto…ja odoh da učim. Još jednom hvala Slađani Crvenkov što nam kroz ovo štivo pomaže i priprema nas da najlepši period našeg zajedničkog života prođe što opuštenije i lakše. Izvinite na podužem postu. To je sve istina, ja sa knjigom spavam.

 

Ivana Petković, mama jednog anđela od 3 godine iz Beograda
Draga, ja sam juče pročitala knjigu u jednom dahu i mogu reći slobodno da je odlična. Tople preporuke svima, iako imam sina od 3 godine ova knjiga mi je baš dobro došla, kao podsetnik i nadogradnja na nešto što već znam. Preporuka svima – “Treba znati još ponešto”.

 

 

Milica Sinđelić, buduća mama iz Borče
Stigle su knjigice, jako mi se dopadaju. Prvu sam već pročitala malo više od pola i ima mnogo više informacija nego što sam očekivala. Prijatno sam se iznenadila i vrlo rado ću preporučiti trudnicama u okruženju knjigu.

 

Tatjana, buduća mama iz Novog Sada
Sve pohvale za knjigu. Ima baš korisnih saveta. Sviđa mi se način na koji je pisana, razumljiva je i bez mnogo stručnih pojmova.

 

 

 

Ljubica Balać, uskoro dvostruka mama iz Novog Sada
Uskoro dvostruka mama (na ćoše), a ipak u frci & panici ! Srećom, zato postoje prijatelji ! Kofer spakovan po njenim uputstvima, prošle ponovo uz kaficu sve važne detalje o najvažnijem događaju i svemu što sledi, a sada imam i nastavak njene prve knjige! Vama preporučujem obe knjige – ukoliko čekate ili znate nekog ko čeka. Bilo da je u frci ili ne. “Treba znati” i “Treba znati još ponešto” poručite preko www.trudnocaibeba.com, a i na samom sajtu je pregršt saveta. Hvala ti Slađana Crvenkov.

 

Andrijana Dragojević-Životić, buduća mama iz Veliko Laole
Poštovana Slađana Crvenkov, mogu Vam reći da sam oduševljena knjigama. Prvu sam pročitala u jednom dahu, a i drugu takođe. Meni je ovo prva trudnoća, a pritom je i rizična, pa sam baš počela da paničim oko nekih stvari. Vaše knjige su mi mnogo pomogle da se smirim, a i naučim mnogo toga korisnog. Mnogo Vam hvala!

 

 

Bojana Lovas, buduća mama iz Novog Sada
Janis Varufakis, harizmatični ekonomista i bivši ministar finansija u Vladi Grčke tvrdi da onaj ko ne ume jednostavnim jezikom da objasni složene probleme i pojmove – verovatno ih ni sam ne razume dovoljno. Slađana Crvenkov je u svojoj knjizi uspela upravo to: da nama, budućim mamama i tatama objasni stručne stvari, našim laičkim jednostavnim rečnikom, bez nepotrebnih akademizama. Ovo je sjajno štivo koje je spoj znanja i iskustva i zahvalna sam joj na njemu. Pregršt korisnih informacija i praktičnih saveta za pravilno postupanje i razumevanje naših malih “indijanaca”, koji nam šalju znakove, nama nerazumljive, u vidu štucanja, grčenja, bljuckanja, plača. Takođe, knjiga je ohrabrenje uvek uplašenim trudnicama šta ih čeka tokom porođaja, posle njega, tokom dojenja i nege bebe. Slađana nam i čuva budžet naglašavajući šta je to od silne i ogromne ponude na tržištu opreme za bebe neophodno da se nabavi. Verujem i želim da ova knjiga doživi da bude sastavni deo paketa kojeg porodilje dobijaju na otpustu iz porodilišta.

 

Gabrijela Jovanovic, 34 godine, majka dva sina i to od 8 godina i bebe od 5 meseci, iz Novog Sada
Pročitala sam obe knjige i želela bih da se zahvalim Sladji na prelepim tekstovima koji su mi zaista puno pomogli – šta bi pojedine trudnice i mame radile bez nje. Preporučujem njene knjige.

 

 

Aleksandra Pantoš, buduća mama iz Novog Sada
O knjizi “Treba znati još ponešto” imam samo reči hvale, napisana je razumljivim jezikom i pogodna je za sve žene bilo da imaju veze sa medicinom ili ne i preporučujem je svim trudnicama i porodiljama, kao i ženama koje planiraju trudnoću. Hvala Slađani Crvenkov što nam je razjasnila mnoge nedoumice koje su nas mučile tokom trudnoće.

 

Nataša Padrov, menadžer u gastronomiji, mama za tri nedelje
Na početku trudnoće sam slučajno saznala za knjigu “Treba znati”, pročitala sam je u jednom dahu! I tako nekoliko puta. Jasno napisana, brzo se čita, jer čitateljka jedva čeka da vidi šta još piše i šta će novo, a korisno da sazna. Druga knjiga “Treba znati još ponešto” je idealna za period od porođaja i dok je beba mala i jedva čekam da sve što sam pročitala i naučila primenim. Definitivno je ovo poklon koji će moje drugarice, buduće trudnice, dobijati za rođendane od mene.

 

Branislava Ćirin, mama malog anđela od 5 godina, iz Vojke
Sve pohvale za knjigu. pročitala sam je, što bi rekli, u jednom dahu. Pomogla mi je da se prisetim svega što sam zaboravila, ali i da naučim nešto novo.