” Dečiji život je kao komad papira na koji svako ostavlja belešku.”
Kineska poslovica

Pelene za povijanje beba

Izbor pelena je na roditeljima. Na našem tržištu u upotrebi su:

  • tetra pelene
  • pelene za jednokratnu upotrebu
  • platnene pelene za višekratnu upotrebu

Ukoliko su vaš izbor pelene za jednokratnu upotrebu ili platnene za višekratnu, savetujem vam da budu ekološke, testirane, bez parabena, odgovarajućeg sastava, kvaliteta i standarda.

Tetra pelene su napravljene od prirodnog materijala. Šivene su u više dimenzija – 60x60cm i 80x80cm. Lako se održavaju, peru se u veš mašini na 90°C. Brzo se suše, nemaju gotovo ni jednu manu, osim ako izuzmemo proces peglanja, koji je često dugotrajan (osim ukoliko ne posedujete valjak za peglanje).

Ukoliko su vaš izbor tetra pelene, neophodno je da imate minimum 60 komada, jer pri svakom povijanju upotrebite dve-tri. Možete ih nabaviti u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici bebi opreme, apoteci ili prodavnicama medicinske opreme. Na našem tržištu ih možete naći u raznim dezenima i bojama. Savetujem da pri izboru vodite računa da su gustog tkanja, porubljene sa tri ili na sve četiri strane, meke, od 100% pamuka. Uz upotrebu tetra pelena, neophodne su i platnene švedske gaće.

Pelene za jednokratnu upotrebu – Bambo Nature pelene – su pelene sa Eco sertifikatom i po neškodljivosti najbliže su platnenim pelenama. Ne sadrže parfeme, losione i druge dodate mirise, antioksidante, štetne sastojke ili alergene, bez hlora i lateksa, tako da čuvaju prirodu i sigurne su za vašu bebu.

Pročitajte više o Bambo Natur pelenama.

Platnene pelene za višekratnu upotrebu su napravljene od 100% prirodnog bambus vlakna koje poseduje antibakterijska svojstva. Bambus vlakno ne sadrži hemikalije i ne isušuje bebinu kožu, već je neguje i čuva od prvog dana.

(izvor: knjiga “Najčešće nedoumice roditelja u prvoj godini života bebe”, autor Slađana Crvenkov, viša medicinska sestra)

Više informacija možete pročitati u knjizi “Najčešće nedoumice roditelja u prvoj godini života bebe”, koju možete poručiti putem naše e-mail adrese: trudnocaibeba@gmail.com.