“Beba je Božiji stav da se život mora nastaviti.”
Carl Sandburg

 

Primena vitaminske suplementacije u trudnoći

Jer Vi i Vaša beba zaslužujete najbolje !

Čudesni događaj rođenja bebe je iskustvo koje će svaka buduća mama doživeti na svoj način i prosto je nemoguće psihički se pripremiti na to. Ali ono što je važno jeste da pripremite svoj organizam zdravom i izbalansiranom ishranom i pravilnim izborom suplementacije, kako bi svojoj bebi obezbedili najbolje.

Važan stadijum u razvoju ploda počinje da se dešava već između 22-28. dana nakon začeća kada se neuralna tuba zatvara. Preporuka je da se započne sa suplementacijom folatima bar jedan mesec pre planirane trudnoće.

Nizak nivo folata kod majke predstavlja faktor rizika za razvoj defektnih nervnih vlakana ploda. Važnu ulogu ima i holin koji je uključen u normalan metabolizam homocisteina, što je važan faktor u različitim životnim fazama, uključujući period trudnoće. Posebno mesto zauzima esencijalna omega-3 masna kiselina (DHA) koja doprinosi normalnom razvoju mozga i vida bebe. U cilju snabdevanja optimalnom količinom DHA preporučujemo da povećate nivo već od 13. nedelje trudnoće.

Nova Femibion formulacija koja je na tržištu, unapređena je u sastavu i dozama koje su specijalno dizajnirane za svaki period trudnoće.

Femibion®1 nova formula – za planiranje trudnoće i trudnoću do 12 nedelje:

Femibion 1

Jedna tableta obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Metafolin® je direktno dostupan oblik folata koji telo ne mora da prethodno pretvara.

Sadrži i holin, kompleks B vitamina, vitamin C, E i D, jod, selen i gvožđe u optimalnim dozama.

Uzimanje jedne tablete na dan vam može pomoći da brže dostignete poželjan nivo folata i smanji rizik od nastanka defekta neuralne cevi u toku razvoja ploda (spina bifida).

Femibion®2 nova formula od 13 -40 nedelje trudnoće i za period dojenja:

Femibion 2Jedna tableta sadrži: kombinaciju folne kiseline i folata (Metafolin®), kompleks B vitamina, vitamin C, E i D, jod, selen, gvožđe, cink i magnezijum u optimalnim dozama.

Jedna kapsula sadrži: omega 3-masne kiseline, vitamin E i lutein u preporučenim dnevnim dozama.

Uzimanje jedne tablete i jedne kapsule na dan može doprineti daljem razvoju vida i mozga vaše bebe, njenih intelektualnih i motoričkih sposobnosti. Predivan je osećaj znati da se vaša beba razvija dobro i da ste oboje zdravi i srećni tokom devet meseci trudnoće i tokom dojenja. Nova Femibion formula stvorena je u čast avanture koja je pred Vama, jer je dobro zdravlje Vas i Vaše bebe naš najdragoceniji dar.

Više informacija možete pročitati na www.zdravabeba.rs